54 nieuwe ‘excellente scholen’

| 23 januari 2017 | Reacties (0)

Feest op 54 scholen vandaag. Zij mogen zich de komende drie jaar ‘excellente school’ noemen. Daarmee komt het totale aantal excellente scholen op 184. Een ‘excellente school’ is een school waar die uitblinkt in de manier waarop onderwijs wordt gegeven.

CBS de Akker – Yes!! We zijn excellente school! | Facebook

Yes!! We zijn excellente school!

Steeds meer excellente scholen

Sinds de uitreiking van het eerste predicaat in 2012 is het aantal excellente scholen behoorlijk gegroeid. In het basisonderwijs steeg het aantal scholen van 31 naar 69 en in het voorgezet onderwijs zelfs van 22 naar 93 scholen. In het speciaal onderwijs zijn 22 excellente scholen.

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) is blij met de groei. “Scholen weten steeds vaker het onderwijs op een hoger niveau te brengen. Dat is een prachtige ontwikkeling.” Dekker zou nog wel meer excellente scholen willen zien: “We moeten geen genoegen nemen met voldoende. We moeten gaan voor excellent.’

Volgens Dekker is de eretitel excellent meer dan verdiend door de 54 nieuwe scholen. ‘Leraren, schoolleiding, ouders, bestuur en leerlingen: iedereen zorgt ervoor dat deze scholen kunnen uitblinken en hoge kwaliteit kunnen leveren. Dat is een compliment waard.”

Volgens Dekker is het ook goed dat alle verschillende schoolsoorten excelleren. ‘Het moet niet uitmaken op welk niveau je onderwijs krijgt: het moet overal goed zijn. Daarom is het mooi om te zien dat zoveel verschillende soorten scholen het predicaat hebben behaald.’

Welke scholen zijn excellent?

Op de webiste excellentescholen.nl is een kaartje te vinden waar alle excellente scholen in Nederland op staan:

Overzicht Excellente scholen

Bekijk het overzicht van alle scholen die het predicaat ‘Excellente School’ hebben.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen:

Tags: , ,

Categorie: Nieuws

Schrijf een reactie