App Motion Math maakt breuken verslavend

| 23 mei 2014 | Reacties (0)

Oefenen met breuken, procenten en kommagetallen in een razend verslavende game, die mooi gebruik maakt van de mogelijkheden van de tablet. Dat is wat Motion Math: Fractions! biedt. Breuken en procenten vormen een complex rekengebied, dat je goed moet beheersen om de rekenstof in groep 7 en 8 aan te kunnen.

De breuk moet op de juiste plek op de getallenlijn stuiteren.

Deze app voegt niet alleen een spelelement toe om het leren leuker te maken, maar ook een fysiek element: je moet de tablet kantelen om het spel te besturen. De app maakt daarmee gebruik van wat ‘embodied cognition’ of ‘ervaringsleren’ heet: lichamelijke activiteiten versterken het leerproces in de hersenen.

Breuken, procenten, taartpunten

De speler moet een breuk oplossen door een balletje waarin een breuk staat op de juiste plek op de getallenlijn te laten stuiteren. Het begint met eenvoudige breuken en wordt geleidelijk steeds moeilijker. Er komen zowel breuken in cijfers, procenten als taartpunten naar beneden. Lukt het niet, dan krijg je tips te zien die het inzicht in breuken vergroten.

De succesvolle combinatie van game, beweging en leren maakt Motion Math: Fractions! tot een wereldwijde hit onder de educatieve apps. Enig minpuntje: tussentijds opslaan is er niet bij. Als je stopt met spelen, begin je de volgende keer weer van voren af aan.

Er is geen Nederlandstalige versie van Motion Math, maar dat is geen probleem. De enige woorden die je kind moet kennen zijn less, equal en more.

Voor groep: 6-8
Lesstof: REKENEN – breuken, procenten, decimalen
Beschikbaar voor: iOS (€ 3,59) en Android (€ 2,26)

Beeld: Motion Math

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , ,

Categorie: Groep 5-6, Groep 7-8, Rekenen, Web & app

Schrijf een reactie