‘Aptellen’ in een leuke vormgeving

| 22 mei 2012 | Reacties (0)

De reken-app Hongerige vis van Motion Math laat kinderen oefenen met ‘aptellen’ en ‘aftrekking’. Om het rekenen te oefenen is een vlekkeloze vertaling niet van belang, maar slordig staat het wel. Het zijn minpuntjes in een mooi vormgegeven app, die verder best de moeite waard is.

Hongerige vis is een app die kinderen laat oefenen met rekenen. In een onderwaterwereld zwemt een vis met honger. Met een cijfer in zijn buik geeft hij aan wat hij wil eten. De speler moet de vis voeren met één of meer luchtbelletjes waarin getallen staan, die opgeteld of afgetrokken samen het gewenste cijfer geven. Er kan gespeeld worden op verschillende niveaus, van 1+2=3 tot  sommen met bijvoorbeeld 48 als uitkomst.

Het spel daagt de speler uit om op verschillende manieren dezelfde uitkomst te krijgen, bijvoorbeeld 1+6=7, maar ook 2+5=7 en 3+3+1=7. Ook snelheid is van belang; als je er te lang overdoet, krimpt de vis. Wordt een level succesvol uitgespeeld, dan krijgt de speler extra mogelijkheden om de vis naar eigen smaak vorm te geven met kleuren en verschillende vinnen.

Het is niet moeilijk om te begrijpen hoe het spel werkt. Bovendien is er voor ouders een duidelijke, zij het Engelstalige, toelichting. Door de grote variatie in moeilijkheidsgraden is de app geschikt voor kinderen vanaf groep 1 tot en met de bovenbouw van de basisschool. Voor oudere kinderen is het spel voornamelijk interessant vanwege de rekenoefeningen, de vormgeving en het beloningsysteem is voor hen wat kinderachtig.

Specificaties: Motion Math Hongerige vis is beschikbaar voor iPod, iPhone en iPad. Het onderdeel optellen is gratis, aftrekken en negatieve getallen kunnen worden bijgekocht.

Beeld: Hongerige vis

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , ,

Categorie: Rekenen, Web & app

Schrijf een reactie