Beter rekenen door sommen in de mail

| 6 oktober 2011 | Reacties (0)

“De sommen van gisteren waren lastig: Slechts 49 % had alle opgaven goed.” Hier is geen juf of meester aan het woord, het is een zin op de website Rekenbeter. Deze snelst groeiende site over rekenen op internet krikt het rekenvermogen op door dagelijks vier rekenopgaven per mail te versturen. Na een paar weken zijn de resultaten al merkbaar. Leuk – gratis – oefenmateriaal voor je kind!

Slecht rekenniveau

De site is ontsproten aan het brein van wiskundedidacticus Sieb Kemme, die zich een paar jaar geleden de kritiek op het slechte rekenniveau op de lerarenopleiding aantrok. “Ik heb zelf slecht rekenles gehad op mijn lagere school. Misschien dat ik me daarom zo betrokken voel bij goed rekenonderwijs”, vertelt hij op de site. Samen met drie andere sommenmakers bedenkt hij dagelijks drie sommen en een doordenker. Als je je aanmeldt, krijg je iedere werkdag de opgaven in je mailbox. Na beantwoording van de vragen krijg je direct te zien hoeveel opgaven goed zijn beantwoord, inclusief een uitgebreide uitleg. Een abonnement is gratis.

Leuke manier van oefenen voor thuis

Rekenbeter is niet in eerste instantie opgezet voor kinderen op de basisschool, maar is wel erg geschikt oefenmateriaal voor leerlingen in groep 7 en 8. Dat vindt ook educatieve uitgeverij Malmberg, uitgever van de grootste rekenmethodes voor het basisonderwijs Pluspunt en Wereld in getallen. Malmberg steunt daarom Rekenbeter. “Elke dag even oefenen, dat is een heel goede manier om je rekenvaardigheden te onderhouden.”  Net als in het rekenonderwijs, hanteert Rekenbeter meerdere rekenniveaus. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau oefenen.

Beeld: stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: ,

Categorie: Rekenen, Thuis

Schrijf een reactie