‘Camping is favoriet bij kinderen’

| 24 april 2013 | Reacties (0)

Nog even weg in de meivakantie? Of nog aan het nadenken voor de zomervakantie? Dan is het goed om te weten dat kinderen het liefst naar de camping gaan. Dat meldt althans speelgoedfabrikant Playmobil, die het uitgezocht heeft. Ruim de helft van de kinderen vermaakt zich op de camping beter dan in een appartement of hotel.

Buitenspelen en vriendjes maken

Kamperen à la Playmobil.

De speelgoedfabrikant heeft onderzoek gedaan onder 1000 Nederlandse kinderen van zes tot twaalf jaar. Waar heeft kamperen zijn populariteit aan te danken? Op de eerste plaats staat onbeperkt buitenspelen (63%), gevolgd door snel vriendjes maken (40%) en slapen in een tent (35%). Jongens zijn de grootste kampeerfanaten: bijna driekwart vindt kamperen leuk, tegenover twee derde van de meisjes.

Kinderen willen camping mét zwembad

Kinderen hebben net als volwassenen een vakantieverlanglijst, waarop al hun wensen voor een perfecte vakantie staan. Bovenaan deze lijst staat de aanwezigheid van een zwembad (74%), ook moet er voldoende ruimte zijn om buiten te spelen (54%) en doen kinderen graag nieuwe vriendschappen op (37%). Op vakantie slapen kinderen het liefst in een tent (21%) en hoewel het luchtbed minder comfortabel is, slaapt een kwart van de kinderen liever op een luchtbed dan op een matras. Hoewel kinderen het liefst in een tent slapen, zegt een derde dit stiekem toch wel spannend te vinden.

Kamperen aan de Costa favoriet

De kinderen uit het Playmobil-onderzoek gaan het liefst op vakantie in Spanje, gevolgd door Frankrijk en Italië. Ook Nederland is met een vierde plaats een geliefd vakantieland. Niet zo gek dus dat twee derde van de Nederlandse gezinnen regelmatig in Nederland op vakantie gaat. Eén op de tien gezinnen kiest zelfs altijd voor een vakantie in eigen land. Oefenen voor een kampeervakantie kunnen kinderen in de meeste gevallen thuis, want 60 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een (speelgoed)tent.

Vraag het je kind

De uitkomsten van het onderzoek passen precies in het straatje van opdrachtgever Playmobil. Die lanceert namelijk een nieuwe speelgoedlijn, waarin kamperen centraal staat. Voor ouders die willen weten wat hun kinderen het leukste vinden om te doen, lijkt het onderzoek van Playmobil nogal overbodig. Je kunt het immers gewoon aan je eigen kinderen vragen. Bovendien blijft een belangrijke vraag onbeantwoord: wat willen de Playmobil-poppetjes?

Beeld: Playmobil

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , , ,

Categorie: Thuis

Schrijf een reactie