De ‘mama-ik-moet-plassen’-app

| 2 juni 2014 | Reacties (0)

“Mama, ik moet plassen!” Nou, ook daar is een app voor: HogeNood. Die wijst je linea recta naar het dichtstbijzijnde toilet. Ontzettend handig voor ouders van jonge kinderen. “Nog even ophouden, we zijn bijna bij een wc.” Het is ineens geen ouderlijke bluf meer, maar echte kennis.

App HogeNood wijst weg naar dichtstbijzijnde wcPublieksprijs

HogeNood is ontwikkeld door drie Amsterdamse studenten bedrijfskunde, die het concept afkeken van de succesvolle Londense ToiletMap, een overzicht van meer dan 950 (semi-)openbare toiletten in winkelcentra, musea en andere vrij toegankelijke plekken. De Nederlanse versie won in 2012 de publieksprijs in de eerste ‘Apps voor Nederland’-wedstrijd, een competitie die was uitgeschreven door het kabinet.

Hoe schoon is die wc?

HogeNood heeft landelijke dekking van alle vrij toegankelijke wc’s in Nederland en heeft een groeiend aantal toiletten in België en Luxemburg in het overzicht. Dat zijn niet alleen openbare toiletten, maar ook de wc in de plaatselijke Hema of V&D, toiletten in tanksstations of in de McDonald’s. Via profielinstellingen zijn de toiletten uit te filteren op specifieke voorzieningen die je wenst: zoals een verschoningstafel om je jongste kind een schone luier te geven.

De applicatie haalt de tien dichtstbijzijnde toiletten op.  Bij elk toilet wordt een cijfer getoond, dat aangeeft hoe eerdere gebruikers het toilet waardeerden (is het er schoon?), de openingstijden zijn te vinden en hoeveel je moet betalen voor gebruik van deze wc. Zodra je een toilet hebt aangeklikt, geeft een kaartje de wandelroute erheen weer.

HogeNood is gratis te downloaden in de App Sore en via de Play Store

Beeld: stock.xchng, HogeNood

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , ,

Categorie: Praktische zaken, Web & app

Schrijf een reactie