Didakto: app om klokkijken te oefenen

| 8 april 2013 | Reacties (0)

Leren klokkijken is voor veel kinderen best lastig. Columniste Yvon Mekkring beschreef hoe haar 11-jarige dochter Bo er nog steeds moeite mee heeft. Voor Bo en alle andere kinderen die willen leren klokkijken, is de nieuwe Didakto-app een aanrader: Didakto Klokkijken.

Screenshot van de app Didakto Klokkijken

Didakto Klokkijken komt uit de koker van Synedo, een Nederlandse ontwikkelaar van educatieve apps voor kinderen. Met de populaire apps Didakto Classic en Didakto Tafels heeft Synedo al aangetoond goede educatieve apps te kunnen leveren. Ook Didakto Klokkijken maakt de verwachtingen waar.

Oefenen met klokkijken

In zes verschillende activiteiten oefent je kind alle ins en outs van het klokkijken, zowel op een digitale klok als op een analoge klok. Je kunt als gebruiker zelf de moeilijkheidsgraad instellen (hele uren, halve uren, kwartieren, vijf minuten, één minuut, wel of geen secondewijzer). Overigens zijn het echt oefeningen, geen spelletjes, die je kind doet. Daar staat tegenover dat de oefeningen wel leuk zijn om te doen, met name door de manier waarop je de antwoorden moet ingeven.

>Waar goed over nagedacht is, is de keuze uit klokken met verschillende uiterlijken waarmee je kind de oefeningen kan doen. Zo zijn er klokken waarbij zowel de uren als de minuten (in stapjes van vijf) duidelijk zijn aangegeven op de rand. Die zijn heel geschikt voor kinderen die het nog lastig vinden om uit te goochelen hoe de verschillende schaalverdelingen van de urenwijzer en de minutenwijzer ook alweer werken. Aan het andere einde van het spectrum heb je de keuze uit een klok met Romeinse cijfers of de bekende stationsklok, met alleen streepjes.

Oefenvormen in Didakto Klokkijken:

  • zeggen hoe laat het is, zowel dag als nacht, digitaal en analoog
  • de wijzers van de analoge klok op de (in woorden en digitaal) aangegeven tijd  zetten
  • optellen met tijd: de wijzers van de klok bijvoorbeeld 3 uur verder zetten
  • de juiste digitale tijd combineren met de analoge tijd
  • de juist klok bij de genoemde tijd zoeken en andersom

<Didakto Klokkijken kost € 1,79 en is geschikt voor de iPad. Verkrijgbaar in de App Store.

Beeld: Didakto

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , ,

Categorie: Web & app

Schrijf een reactie