Een boekje vol liefde voor je kind

| 24 november 2015 | Reacties (0)

Een prentenboek? Dat is toch alleen voor peuters en kleuters? Deze niet. Het onlangs verschenen prentenboek Ik wens je meer is een bijzonder boekje. Een boekje vol liefde en goede wensen, dat zo veel warmte en genegenheid overbrengt dat je het aan kinderen van álle leeftijden wilt geven.

Ik wens je meer. Amy Krouse Rosenthal en Tom Lichtenheld.

Ik wens je meer is een prentenboek van het Amerikaanse bestsellerduo Amy Krouse Rosenthal en Tom Lichtenbeld, in het Nederlands vertaald door Gouden Griffel-winnares Bette Westera. Veertien wensen staan er in totaal in het boekje, die allemaal beginnen met ‘Ik wens je meer…’

De eerste wens is eenvoudig. Een illustratie van twee vrolijke, vliegerende kinderen en de tekst ‘Ik wens je meer vliegen dan vallen’. Verderop worden de wensen filosofischer of zitten er taalgrapjes in verwerkt. ‘Ik wens je langere tenen dan diep’ – bij een jongetje dat bijna kopje ondergaat in een diep zwembad. En: ‘Ik wens je meer kunnen dan knopen’, bij een meisje dat geconcentreerd haar veters strikt terwijl haar hondje aandachtig toekijkt.

Of: ‘Ik wens je meer schatten dan broekzak’ – bij een jongen die beteuterd op het strand staat omdat hij geen ruimte genoeg heeft in zijn broekzakken om al die mooie schelpen in te stoppen. Het lijkt een simpel zinnetje bij een eenvoudige illustratie, maar het biedt volop aanknopingspunten om met je kind te praten over wat van waarde is in het leven, wat geluk is en welke levenshoudingen je kunt aannemen.

Ik wens je meer langzaam dan haastig,
ik wens je meer schuilen dan buien,
meer bellen en bubbels dan bad.

Dit wens ik jou allemaal elke keer weer.
Want jij bent mijn alles.
Mijn alles… en meer.

Jonge kinderen zullen de finesses van de tekst nog ontgaan, maar de mooie illustraties, de cadans van de tekst en de liefdevolle sfeer die het voorlezen creëert (knuffelgarantie!), maken dat de boodschap wel overkomt. Oudere kinderen kunnen de woordgrappen en de diepgang in de wensen doorgronden.

Ik wens je meer geeft je kind een krachtige boodschap van liefde en hoop. De recensiewebsite Goodreads.com vatte het treffend samen: ‘Met dit boek geef je iemand een stukje van je hart’. Een mooier Sinterklaas- of kerstcadeau dan dat kun je je eigenlijk niet voorstellen… zeker nu niet.

2x winnen! (Leuk voor sinterklaas)

2x winnen! ik wens je meerThuisinonderwijs.nl mag twee exemplaren weggeven van Ik wens je meer. Wil jij in aanmerking komen voor dit boekje, stuur dan vóór maandag 30 november een mailtje met je naam- en adresgegevens naar redactie@thuisinonderwijs.nl (met als onderwerp ‘Winactie’), dan zorgen wij dat je het boekje nog voor 5 december krijgt toegestuurd.

Liever gelijk kopen? Klik hier om te bestellen via Bol.com.

Recensie-exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.

Beeld: Thuisinonderwijs.nl/De Fontein, De Fontein

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , ,

Categorie: Boeken, Groepen, Thuis

Schrijf een reactie