Gemiddelde Cito-score schommelt amper

| 7 maart 2012 | Reacties (0)

De Cito-eindtoets is dit jaar ongeveer even goed gemaakt als voorgaande jaren. Dat heeft Cito vandaag bekend gemaakt. De afgelopen jaren schommelde het landelijk gemiddelde rond de score 535. In 2012 was 536 de gemiddelde Cito-score. Ook het aantal adviezen voor vwo, havo of vmbo laten eenzelfde beeld zien als in 2011.

Citoscorejongens

Jongens halen al jaren een iets hogere Cito-score dan meisjes

De maximale score van 550 is door 4.349 van de 162.000 deelnemende leerlingen gehaald. Deze kinderen maakten minder dan 16 fouten in de 200 opvangen die ze moesten maken over taal, rekenen en studievaardigheden. Dit jaar slaagde niet een leerling erin de toets foutloos te maken. Eén leerling maakte slechts één fout.

Net als in voorgaande jaren haalden jongens gemiddeld een iets hogere score dan meisjes. Jongens scoren vooral goed op de onderdelen rekenen en studievaardigheden; meisjes scoorden beter op het gebied van taal.

De Cito-toets is op 85 procent van de basisscholen afgenomen. Dit is waarschijnlijk het laatste jaar dat de Cito-toest op deze manier is gehouden. Met ingang van volgend schooljaar komt er – als de plannen doorgaan – een verplichte, centrale eindtoets voor alle scholen. Die wordt niet in februari maar pas in april afgenomen.

Heeft jouw kind de Cito-toets gemaakt en wil je weten wat de uitslag je precies vertelt?

Klik dan hier.

Beeld: stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , ,

Categorie: Groep 7-8, Nieuws

Schrijf een reactie