Gratis app om te oefenen voor verkeersexamen

| 17 maart 2015 | Reacties (3)

Doet je kind dit jaar het verkeersexamen? Download dan de gratis app van Veilig Verkeer Nederland. Daarmee kan je kind zowel de theorie oefenen als zich voor bereiden op het praktijkexamen. De app bevat ook tips voor ouders.

Verkeersexamen oefenen

App verkeersexamen
Het aantal basisschoolleerlingen dat zakt voor het praktisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland is de afgelopen jaren flink toegenomen. Om kinderen en hun ouders te stimuleren meer te oefenen voor het verkeersexamen kwam Veilig Verkeer Nederland vorig jaar met een gratis app waarmee kinderen kunnen oefenen. Volgens Veilig Verkeer Nederland wordt er te weinig geoefend voor het verkeersexamen.

Met de app kunnen kinderen zich op verschillende manieren voorbereiden. Er wordt begonnen met het oefenen van theorievragen. Als het theoriegedeelte gehaald is, kan je kind checken of zijn of haar fiets geschikt geschikt is om het examen mee af te leggen. Ook is het mogelijk om routes te kiezen en voor te bereiden, zoals de route naar school of de route van het praktische verkeersexamen. Het is de bedoeling dat de routes daarna ook echt gefietst worden. De app bevat specifieke tips voor ouders zodat zij hun kinderen beter kunnen coachen in het verkeersexamen. Dat kan handig zijn, zeker als je zelf vooral in de auto rijdt. Als automobilist kijk je vaak anders tegen verkeerssituaties aan dan als fietser.

Veel fietsen is natuurlijk beter

De app heeft een frisse vormgeving, die goed is afgestemd op de doelgroep. Ook de informatie is helder en to-the-point en de app is makkelijk te begrijpen. De app op zich is prima dus. Toch is het wat merkwaardig om een app te gebruiken ter voorbereiding op het praktisch verkeersexamen. Want waarom zou je niet gewoon gaan fietsen met je kind? Voor kinderen die regelmatig zelf fietsen, is het praktisch verkeersexamen nooit een struikelblok en is de route naar school al jarenlang gesneden koek.

De app lijkt dan ook vooral bedoeld voor ‘achterbankkinderen’, kinderen die zelden of nooit fietsen. Drie jaar geleden luidde Veilig Verkeer Nederland al de noodklok: steeds meer kinderen van elf en twaalf jaar kunnen niet goed fietsen, doordat ze altijd met de auto worden vervoerd. Omdat de leerlingen niet goed genoeg kunnen fietsen of zelfs helemaal geen fiets hebben, zien scholen soms af van deelname aan het (praktisch) verkeersexamen. Voor kinderen die wel regelmatig fietsen is de app gewoon een leuke manier om nog wat extra te oefenen.

Lees meer over het verkeersexamen in groep 7 of 8

Beeld: VVN

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , ,

Categorie: Groep 7-8

Reacties (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Jantely schreef:

  Ik moet oefen met verkeer

 2. Anoniem schreef:

  Beste mmj.

  Ik denk dat je het op play store moet downloaden.
  Ik weet het zelf nog niet maar ik ga het proberen.

  M.G.V.
  Anoniem

 3. mmj schreef:

  hallo hoe moet ik de app downloaden?

Schrijf een reactie