Gratis gids voor ouders over de eindtoets

| 1 april 2015 | Reacties (0)

Dit schooljaar kent de primeur van een verplichte eindtoets op de basisschool, die tussen half april en half mei wordt gemaakt door alle kinderen in groep 8. Op de meeste scholen maken de leerlingen de Centrale Eindtoets van Cito, op andere basisscholen worden de eindtoetsen van Route8 en IEP gebruikt. Speciaal voor ouders heeft Thuisinonderwijs.nl het gratis boekje Alles over de eindtoets samengesteld, dat antwoord geeft op al je vragen.

Alles over de eindtoets ebookWat houdt de eindtoets in groep 8 in?

De verplichte eindtoets is nieuw in het schooljaar 2014/2015. Hij vervangt de roemruchte Cito-toets die altijd in februari werd afgenomen in groep 8. Veel ouders weten niet precies wat ze zich moeten voorstellen bij de nieuwe, verplichte eindtoets en zitten vol vragen. Hoe gaat zo’n eindtoets in zijn werk? Wat voor soort vragen worden er gesteld? Wat zijn de verschillen tussen de drie toetsen. Waarom is de ene toets ‘adaptief’ en de ander niet en hoe werkt zo’n ‘adaptieve toets’ eigenlijk? Wanneer komt de uitslag en wat vertelt die je precies? Hoe vergelijk je de Cito-score met de scores van Route8 en IEP? Heeft de uitslag gevolgen voor het schooladvies? En heeft het zin om nog wat te oefenen voor de eindtoets?

Download het e-book Alles over de eindtoets

Het antwoord op al die vragen vind je in het praktische e-book Alles over de eindtoets. Handige gids voor ouders dat Thuisinonderwijs.nl heeft opgesteld. Daarin wordt in heldere taal verteld wat de verschillen zijn tussen de drie eindtoetsen, zowel inhoudelijk als wat betreft de manier van afnemen. Je kunt precies vinden wanneer de uitslag komt, hoe de scores worden gepresenteerd en hoe je die moet interpreteren. En er wordt uitgelegd hoe er wordt omgegaan met kinderen die bijvoorbeeld dyslectisch of kleurenblind zijn. Natuurlijk krijg je ook tips over hoe je kind zich het beste kan voorbereiden op de eindtoets en wat je als ouder kunt doen.

 

Download e-book Alles over de eindtoets

Beeld: Thuisinonderwijs.nl

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Groep 7-8, Klik & print

Schrijf een reactie