Gratis taal-app voor dyslectische kinderen

| 29 oktober 2013 | Reacties (1)

De game-app Pelle puzzelt is speciaal ontwikkeld voor dyslectische kinderen. De app stimuleert kinderen die al een dyslexiebehandeling krijgen om ook tijdens het weekend of in de vakantie te oefenen en te spelen met taal.

Woordpuzzels maken op tablet of smartphone helpt dyslectische kinderen extra met taal bezig te zijn.

Pelle puzzelt is ontwikkeld door Onderwijszorg Nederland (ONL). Het idee voor de app is afkomstig van dyslectische kinderen zelf. De app is bedoeld voor kinderen tussen 8 en 11 jaar en is gratis te downloaden in de App Store 9 (iPad2 of hoger) en Google Play (android). Het is de bedoeling dat er nog meer recreatieve game-apps over taal en rekenen volgen.

 

Pure winst voor taalontwikkeling

“Plezier hebben en plezier houden in taal is voor alle kinderen belangrijk”, zegt Anneremarie Kaptien van Onderwijszorg Nederland. Voor dyslectische kinderen, voor wie lezen en taal een enorme opgave is, geldt dat nog veel meer. “Pelle puzzelt werkt als een hulpmiddel. Spelenderwijs oefenen kinderen met taal via de smartphone of tablet, mobiele apparatuur, waar ze graag mee spelen. Dat levert zonder extra energie pure winst voor de taalontwikkeling op.”

Woordzoekers met ontploffing

Het woordspel is gevormd op basis van woordzoekers. Achttien verschillende woordzoekers maken de game steeds uitdagender. Aan het eind van de woordzoeker ontdekt de speler het geheime woord. Door de letters te schudden ontstaat er ontploffing, die het spannend maakt voor kinderen.

Over Onderwijszorg Nederland (ONL)

ONL is een coöperatie van 16 onderwijsadviesbureaus van EDventure en biedt gespecialiseerde landelijke zorg bij de diagnose en behandeling van kinderen met (ernstige enkelvoudige) dyslexie of (lichte) gedragsproblemen. Onderwijszorg Nederland is aangesloten bij het Kwaliteitsinstituut Dyslexie (KD).

Beeld: Pelle Puzzelt

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Dyslexie, Web & app

Schrijf een reactie