Hallo wereld! Hallo kinderboekenweek!

| 3 oktober 2012

De Gouden Griffel, de prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, is dit jaar gewonnen door Bibi Dumon Tak. Zij ontving de prijs tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek.

 

‘Parel binnen de non-fictie’

Bibi Dumon Tak ontving de Gouden Griffel voor haar boek Winterdieren.Volgens de jury van de Griffels is Winterdieren ‘een parel binnen de non-fictie, een boeiend, avontuurlijk en aanstekelijk boek, dat getuigt van schrijflust, kijklust, originaliteit, passie en vakmanschap’.  Het is de tweede keer dat een informatief boek bekroond wordt met de Gouden Griffel. Bibi Dumon Tak schreef diverse non-fictie kinderboeken en ontving vier keer eerder een Zilveren Griffel. Met Winterdieren, dat gaat over de dieren die op de Noord- en de Zuidpool leven, wint ze voor het eerst goud.

 

Hallo wereld!

De Kinderboekenweek heeft als thema Hallo Wereld! en duurt nog tot en met 14 oktober. Tijdens de kinderboekenweek zijn er tal van activeiten op scholen, in bibliotheken en boekwinkels. Klik hier om te bekijken wat er bij jou in de buurt te doen is.

Geschenk

Tosca Menten schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37. Je krijgt het als je voor ten minste € 10,- aan kinderboeken aanschaft. Er is ook een speciale grootlettereditie, speciaal voor kinderen met leesproblemen.

Hallo!

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is dit jaar van de hand van illustrator Fleur van der Weel en auteur Edward van de Vendel. Hallo ligt tijdens de Kinderboekenweek voor € 5,- in de boekhandel.
De originele prenten uit Hallo zijn tijdens te Kinderboekenweek te bewonderen in het Tropenmuseum in Amsterdam. Op vertoon van het kinderboekengeschenk heb je gratis entree. Ook het Museum Volkenkunde in Leiden en het Afrika Museum in Berg en Dal bieden op vertoon van het kinderboekengeschenk vrij entree.

 

 

Beeld: Kinderboekenweek, Bol.com

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Boeken, Lezen, Thuis, Wereldoriëntatie

Reageren niet mogelijk.