‘Heerlijk, niet meer dan gesleep met kinderen tussen de middag’

| 10 juni 2015 | Reacties (0)

“Toen het continurooster werd ingevoerd, heb ik tegen gestemd. Ik vond het belangrijk dat mijn kinderen tussen de middag lekker naar huis konden om te eten.” Drie jaar geleden stapte de basisschool van de kinderen van Irene de Boer over op een continurooster. Irene vond het maar niets, maar ziet nu toch voordelen. Dat is ook de ervaring van andere ouders, zo is haar opgevallen.

“Het draait hier nu voor het derde jaar en ik moet zeggen dat het toch eigenlijk wel erg goed bevalt. In het begin werd er wel gemopperd, maar nu hoor ik dat nooit meer. De kinderen vinden het gezellig om op school te eten en volgens de leerkrachten verloopt de dag rustiger.”

Rust in de klas

‘Rust’ is ook het woord dat Nynke Zeidema noemt. Nynke is leerkracht in groep 5. Haar school stapte twee jaar geleden over op het vijf-gelijkedagenrooster. “Ik echt merk dat het rust in de klas brengt. Vooral kinderen die moeite hebben met schakelen tussen situaties, hebben het gemakkelijker. Ook is er ’s middags meer tijd voor voorbereiding en vergaderingen, wat prettig is.” Voor haarzelf ziet ze wel een nadeel. “”Het is wel zwaar, omdat je van half negen tot twee voor de klas staat.”

Meer continuïteit op haar werk

Toen de basisschool van Erna Bakkers het plan opperde om over te stappen op een continurooster, stond Erna te juichen. “Echt, letterlijk. Ik deed een vreugdedansje aan het schoolplein.” De traditionele schooltijden waren voor Erna erg lastig te combineren met haar werk.
Het continurooster bevalt haar net zo goed als ze van tevoren had gedacht. “Het is heerlijk! Niet meer dat gesleep met kinderen tussen de middag en nooit meer na hoeven denken hoe laat de school deze dag ook alweer uitging. Op mijn werk komt het ook beter uit. Ik werk nu vier korte dagen per week in plaats van 2,5 dag. Dat zorgt voor meer continuïteit op het werk.”

Lees ook:
Steeds meer scholen kiezen voor andere schooltijden
Voor- en nadelen van nieuwe schooltijden
Wie beslist over andere schooltijden?
Hoeveel uur moeten kinderen naar school?

Beeld: Thuisinonderwijs.nl – stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Achtergrond

Schrijf een reactie