Kan jouw kind al blind typen?

| 18 november 2014

Blind kunnen typen is een belangrijke en bijna onmisbare vaardigheid. Werkstukken, presentaties, artikelen, vrijwel alle  teksten worden op de computer gemaakt. Door met tien vingers blind te typen werkt je kind sneller, geconcentreerder en heeft hij of zij minder kans op RSI en rugklachten.

LeeroefeningMet de online typecursus Ducktypen leert je kind deze vaardigheid spelenderwijs. Hij of zij is verslaggever van de Duckstadkrant en doet verslag van de avonturen die hij of zij beleeft in de games.

Door de afwisseling van leeroefeningen en games, blijft de cursus leuk van begin tot eind. Aan het eind van de cursus kan je kind blind typen volgens het tienvingersysteem.

Meer informatie? Speel een gratis proefles of bestel de cursus via ducktypen.nl

Typecursus-Ducktypen-scherm

 

 

Beeld: Ducktypen

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Thuis, Web & app

Reacties (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Annelies Vervoort schreef:

    Dochter Birgit (11) begon enthousiast met Ducktypen, maar toen wij na een paar weken informeerden hoe het ging stond haar snoetje op onweer. Ze bekende dat ze al een poosje niet meer had geoefend omdat het programma regelmatig vastliep en ze dan hele lessen moest herhalen. Ook zouden oefeningen vaak veel te snel verlopen waardoor Birgit moest afhaken en de oefeningen ook steeds moesten worden herhaald.

    We besloten voor Birgit een andere typecursus te zoeken, maar dat bleek niet nodig omdat haar eigen school (OBS De Sieppe) typelessen organiseerde voor de bovenbouw. Daar heeft Birgit in 3 maanden haar typediploma gehaald met de methode TypeStars (http://www.typestars.com) en als we vroegen hoe het ging heeft haar snoetje nooit op onweer gestaan.

  2. Tineke schreef:

    Mijn zoon heeft laats via school de typecursus van typetopia gevolgd en vond dit helemaal geweldig. Eerste drie lessen zijn gratis.