Kinderopvang wordt duurder in 2013

| 19 oktober 2012 | Reacties (1)

De meeste ouders zijn volgend jaar meer geld kwijt aan kinderopvang en buitenschoolse opvang. De kinderopvangtoeslag van de overheid gaat omlaag; ouders zullen zelf een groter deel van de kosten moeten betalen. Dit blijkt uit het besluit kinderopvangtoeslag,  zo meldt de Rijksoverheid op haar website. De bezuiniging maakt deel uit van een pakket maatregelen die het kabinet heeft genomen om de overheidsfinanciën op orde te brengen.

Kinderopvangtoeslag

De meeste ouders zijn in 2013 meer geld kwijt aan kinderopvang.

Lagere vergoeding eerste kind

De vergoeding gaat omlaag voor het eerste kind dat naar de kinderopvang gaat. Het eerste kind is het kind voor wie ouders de hoogste kinderopvangkosten hebben. Voor ouders met een gezamenlijk inkomen van 17.230 euro of lager gaat de toeslag voor het eerste kind niet omlaag.

Ouders met een gezamenlijk inkomen van 118.189 euro of meer krijgen geen vergoeding meer voor het eerste kind. Voor het tweede en volgende kinderen krijgen deze ouders wel kinderopvangtoeslag.

De vergoedingspercentages voor het tweede en volgende kinderen zijn gelijk aan 2012. De maximum uurprijzen waarvoor ouders een vergoeding kunnen krijgen, worden voor 2013 verhoogd.  Voor dagopvang wordt de maximum uurprijs  € 6,46, voor de buitenschoolse opvang € 6, 02 en voor gastouderopvang € 5,17.

hoogte kinderopvangtoeslag 2013 berekenen

Bereken de hoogte van de kinderopvangtoeslag in 2013

Ouders kunnen vanaf medio november een proefberekening maken op www.toeslagen.nl. Je ziet dan precies wat er in jullie situatie verandert aan de hoogte van de kinderopvang toeslag in 2013.

 

Beeld: stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , ,

Categorie: Buitenschoolse opvang, Kinderopvang, Nieuws

Reacties (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Tendea.nl schreef:

    Het is erg jammer als vrouwen hierdoor ervoor kiezen om thuis te blijven.

Schrijf een reactie