Kinderopvangtoeslag 2012 snel aanvragen

| 16 augustus 2013 | Reacties (0)

Heb je recht op kinderopvangtoeslag? Dan is het goed om te weten dat je toeslag over 2012 met terugwerkende kracht kunt aanvragen. Je moet dat wel doen vóór 1 september aanstaande. Deze regel biedt uitkomst als je de kinderopvangtoeslag over 2012 bent misgelopen doordat je te laat was met aanvragen.

Kinderopvangtoeslag

Wanneer heb je recht op kinderopvangtoeslag?

Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Ouders hebben recht op deze toeslag als ze werken of een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Een tweede voorwaarde is dat je kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat.

Over 2012 is de kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen. De deadline daarvoor is 1 september 2013. Ouders die hun toeslag over 2012 destijds te laat hebben aangevraagd, krijgen hiermee alsnog de kans de tegemoetkoming te ontvangen.

Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, hangt af van een aantal factoren, zoals je inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren waarvoor je recht hebt op opvang. Het aanvragen van de kinderopvangtoeslag en andere toeslagen verloopt via www.toeslagen.nl, een website van de Belastingdienst.

 

 

Beeld: stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , ,

Categorie: Kinderopvang

Schrijf een reactie