Klassenmoeders mogen kerstfilm recenseren

| 20 november 2013

Actrice Hanna Verboom zoekt klassenmoeders om de nieuwe kerstfilm Finn te recenseren, voordat die op 11 december in première gaat. De actrice doet daarvoor een oproep via een filmpje op YouTube. Het oordeel van de moeders wordt meegenomen op de filmposters.

Keurmerk van ouders

Traditioneel recenseren alleen journalisten een film vooraf, maar de makers van de film willen dat ook het publiek zelf de kans krijgt de film te beoordelen voordat deze op 11 december in première gaat. De reviews van de moeders komen naast het aantal sterren van de traditionele media op de posters te staan. Op deze manier willen de actrice, producent Flinck Film en filmdistributeur, A-film, een nieuw kwaliteitskeurmerk opzetten, één waarbij niet alleen journalisten de film voorafgaande aan de première mogen zien en beoordelen, maar ook het publiek.

Bekijk hier de oproep van Hanna Verboom:
[youtube_sc url=”http://youtu.be/SS0Pg6wsm4E” width=”300″]

<h3>Over de film Finn</h3>

Finn is een Nederlandse kerstfilm die de komende maand in première gaat. De hoofdrollen worden, naast Verboom, vertolkt door Daan Schuurmans, Jan Decleir en de 10-jarige nieuwkomer Mels van der Hoeven. De film is geregisseerd door Frans Weisz, winnaar van twee Gouden Kalveren. “Frans is een zeer bijzondere regisseur”, zegt Hanna Verboom. “Hij is ontzettend gepassioneerd over zijn vak en bijna verliefd op zijn acteurs en crew. Frans maakt films met zijn hart. Dit is zijn eerste familiefilm. Het was geen makkelijke uitdaging, maar wel één die hij vol enthousiasme aanging. Ik zou het een eer vinden om vaker met hem te mogen werken.”

Verboom speelt juf Leonore van de negenjarige Finn die met zijn vader op het platteland woont. Samen met zijn beste vriend Erik zit hij op voetbal. Finn vindt daar eigenlijk niet veel aan en wordt op een dag betoverd door de vioolmuziek van een oude man. De vader van Finn, gespeeld door Daan Schuurmans, verbiedt Finn echter naar de oude man te gaan om viool te leren spelen. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand?

<h3>Echte kerstfilm</h3>

Finn gaat 11 december in première en is een echte kerstfilm: een genre waar Verboom veel mee heeft. “Mijn alltime favoriete kerstfilm is It’s a wonderful life van Frank Capra. Deze kerstfilm uit 1964 draaiden we vroeger altijd thuis. Het verhaal gaat over een engel die een gefrustreerde zakenman laat zien hoe het leven zou zijn als hij er niet was geweest. Een indrukwekkende film die zelfs in zwart wit nog ontroert.

Geïnteresseerde klassenmoeders kunnen zich aanmelden op www.finndefilm.nl/klassenmoeder. Als je de film recenseert, maak je kans op kaarten voor de première en een meet & greet met de cast bij jullie op school.

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Nieuws, Thuis

Reageren niet mogelijk.