Kleine scholen mogen toch openblijven

| 17 juni 2016 | Reacties (0)

Honderd kleine scholen die met sluiting werden bedreigd, mogen toch openblijven. Het gaat om scholen die eigenlijk te weinig leerlingen hebben, maar verder goed functioneren. Deze scholen dreigden door een nieuwe wet de moeten sluiten, maar staatssecretaris Dekker van Onderwijs komt ze tegemoet.

Het gaat in de meeste gevallen om christelijke scholen. Nu staat nog in de wet dat de laatste school van ‘een richting’ in een straal van 5 kilometer moet worden beschermd. Zo’n school hoeft dus ook niet dicht als de ondergrens van het aantal leerlingen niet wordt gehaald. Dekker was eerst van plan van plan om de scholen in krimpregio’s nog maximaal tien jaar te financieren. Daar is hij nu – vanuit pedagogisch oogpunt – van terug gekomen. De scholen mogen permanent openblijven.

CNV Onderwijs is positief over de beslissing van de staatssecretaris. “Deze scholen hebben een belangrijke functie in de regio en dragen bij aan de leefbaarheid en het onderlinge contact. Kleine scholen, met minder dan 23 leerlingen, presteren vaak goed. Passend onderwijs wordt daar in optima forma gegeven.”

 

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , ,

Categorie: Nieuws

Schrijf een reactie