Koningsspelen krijgen tweede editie

| 5 juni 2013 | Reacties (0)

Ook volgend schooljaar worden er op de basisscholen Koningsspelen gehouden. Op de laatste schooldag in april, vrijdag 25 april, kunnen de basisscholen hun leerlingen net als dit jaar een ontbijt en een sportdag aanbieden. Het is nog niet bekend of de Koningsspelen een jaarlijks terugkerende traditie worden.

1,3 Miljoen sportende kinderen

Koningsspelen 2013. Foto: Pascal Scheffers (CC)

De Koningsspelen zijn een sportdag voor de leerlingen van basisscholen en wordt voorafgegaan door een gezamenlijk ontbijt. Dit jaar werden de spelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. In totaal deden bij de eerste editie op 26 april ruim 1,3 miljoen kinderen op 6.500 scholen in het basisonderwijs mee.

School organiseert Koningsspelen zelf

Hoe de Koningsspelen er volgend jaar precies uitzien moet de komende maanden duidelijk worden. Bekend is al wel dat de dag weer zal bestaan uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag. Verder mag elke school zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. De organiserende Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation gaan met verschillende partijen om de tafel om te kijken wat er weer landelijk georganiseerd kan worden.

‘Koningsspelen groot succes’

Sander Dekker, Staatssecretaris van onderwijs ondersteunt het initiatief voor het vervolg van de Koningsspelen: “De Koningsspelen waren een groot succes. Het onderstreept hoe belangrijk en leuk sport en bewegen is. Ik ben blij dat de Johan Cruyff Foundation en Richard Krajicek Foundation hier samen met andere maatschappelijke instanties een vervolg aan geven en hoop dat de scholen opnieuw met veel enthousiasme aan de Koningsspelen deelnemen.”

Beeld: Pascal Scheffers (CC)

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , ,

Categorie: Gymnastiek, Nieuws

Schrijf een reactie