Leerkrachten kopen schoolspullen van eigen geld

| 29 september 2016 | Reacties (0)

Ben je ook wel eens de leerkracht van je zoon of dochter bij de Action tegengekomen? Best kans dat de juf of meester er was om spullen voor school te kopen. Negen van de tien leerkrachten koop zelf schoolmaterialen en betaalt die ook van eigen geld.Dat blijkt uit een enquête van het Onderwijsblad onder zo’n zeshonderd leraren, onderwijsassistenten en conciërges in het basisonderwijs.

colored-pencils-1506589_640

Knutselen en lokaal inrichten

De meest uiteenlopende spullen worden gekocht: van schoonmaakmiddelen, ballonnen en stickers tot scharen, plakbandhouders en schrijf- en tekenmaterialen. Veel spullen worden gebruikt om mee te knutselen. Of er worden proefjes mee gedaan, als onderdeel van de techniekles. Verder geven de leerkrachten heel wat geld uit om hun lokaal gezelliger te maken, of in te richten naar een thema als Pasen of  kerst.

In de antwoorden uit de enquête zijn kleuterleerkrachten goed vertegenwoordigd: zij slepen regelmatig spullen mee naar school. Niet zo gek, vindt kleuterjuf Jansze van de Tweemaster in Lisse. “In elke kleutermethode staan wel dingen die je moet kopen. Dan heb je weer fruit nodig voor een opdracht, of moet je voor het thema ‘groeien’ aan de slag met tuinkers. Dus moet je aarde en tuinkerszaadjes meenemen.”

Action favoriet bij juf en meester

Leerkrachten gaan het liefst naar de Action om schoolspullen te kopen. Maar ook in de Hema, Xenos en Ikea zijn ze vaak te vinden. Of soms gewoon bij de kringloopwinkel. Zoals Ine Pennink, kleuterjuf aan obs Beekbergen in Beekbergen, onlangs. Voor de Kinderboekweek die volgende week begint, kocht zij daar allerlei ouderwetse spulletjes, passend bij het thema ‘oma en opa’.

 

Download hier het artikel uit het Onderwijsblad:
Knutselspullen, vouwbladen en stiften uit eigen zak

Beeld: Pixabay

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , , ,

Categorie: Groepen, Nieuws

Schrijf een reactie