Leren lezen met sinterklaas

| 13 november 2013 | Reacties (0)

Gratis sinterklaasboeken en oefenmateriaal om (beter) te leren lezen en schrijven. Dat biedt de nieuwe sinterklaasactie van Douwe Egberts. Het koffiemerk brengt drie nieuwe sinterklaasprentenboeken uit en levert daarbij werk- en oefenbladen voor kinderen in groep één tot en met vijf. Een leuke manier om thuis met je kind te oefenen, waarbij sinterklaas ook onwillige lezers kan motiveren.

Bekende schrijvers en illustratoren

Al tien jaar op rij brengt koffiemerk Douwe Egberts een populaire reeks sinterklaasboeken op de markt die via supermarktketen C1000 – en in 2013 ook via Jumbo Supermarkten – jaarlijks in een oplage van ruim een half miljoen wordt verspreid onder consumenten. De boeken zijn geïllustreerd door prijswinnende illustratoren en ze zijn altijd van de hand van bekende schrijvers, zoals Carry Slee, Imme Dros, Paul van Loon, Kim van Kooten, Herman van Veen, Paul de Leeuw, Susan Smit, Youp van ’t Hek, Martine Bijl en Carice van Houten.

In 2013 zijn de boeken gemaakt door:

  • Prinses Laurentien en Jan Jutte: Pietje Pienter pakt uit
  • Ivo Niehe en Dankerleroux: Sinterklaas en de lege tonnen
  • Najib Amhali en Nils Pieters: De ontvoering van de Hoofdpiet

Sinterklaas werk- en doebladen voor groep 1 t/m 5

Via de website www.hetbegintmetlezen.nl zijn de prentenboeken online te lezen. Hier vind je ook de werkbladen die bij de boeken horen. De werkbladen zijn gerangschikt per groep, zodat je gemakkelijk het juiste niveau voor je kind kunt vinden. Er is een onderscheid gemaakt tussen doebladen voor thuis en werkbladen voor op school, maar het staat je natuurlijk vrij om thuis ook de schoolmaterialen te gebruiken (bijvoorbeeld als jullie school er geen gebruik van maakt). De activiteiten richten zich op woordenschat, leesbeleving, creativiteit, rijmen en andere taalaspecten.

Minimusical bij sinterklaasboek van Prinses Laurentien

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de Sinterklaasboeken heeft in 2013 prinses Laurentien der Nederlanden een van de drie sinterklaasboeken geschreven: Pietje Pienter pakt uit. Prinses Laurentien zet zich al jaren in om – vanuit de door haar opgerichte Stichting Lezen & Schrijven – lezen en schrijven onder kinderen aan te moedigen en om laaggeletterdheid onder volwassenen tegen te gaan. Bij haar sinterklaasboek is door Kinderen-voor-Kinderen-icoon Majel Lustenhouwer en musicalschrijver Gerard van Midden de 15-minuten-sinterklaasmusical Pietje Pienter pakt uit geschreven. Alle basisscholen krijgen die gratis.

Beeld: Douwe Egberts

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Groep 1-2, Groep 3-4, Groep 5-6, Lezen, Nieuws, Thuis

Schrijf een reactie