‘Middelbare scholen kijken tóch naar Cito-toets’

| 12 juni 2015 | Reacties (1)

De score op de Cito-toets in groep 8 wordt tóch meegewogen bij de toelating voor het voortgezet onderwijs, ook al zegt de wet dat dit niet mag. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een eigen onderzoek onder schoolleiders in het basis- en voortgezet onderwijs.

Sinds dit schooljaar is het schooladvies van de basisschool bindend voor toelating op de middelbare school. De Cito-toets, die wordt gemaakt nadat dit schooladvies is afgegeven, mag niet als selectiecriterium worden gebruikt. Alleen als de Cito-score onverwacht hoger is, kan de basisschool het schooladvies naar boven bijstellen. Middelbare scholen moeten leerlingen toelaten op het niveau van het schooladvies.

Uit het onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat middelbare scholen alsnog vragen om de Cito-score. Bij twijfel kan die de doorslag geven over toelating of niet. Hiermee overtreden de middelbare scholen de wet.

Hoeveel scholen de Cito-scores opvragen en als toelatingscriterium toepassen is niet bekend. De Algemene Vereniging Schoolleiders roept de schoolleiders op betere afspraken te maken over de toelating van leerlingen.

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , ,

Categorie: Groep 7-8, Nieuws

Reacties (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Iemand schreef:

    Hoeveel fouten mag mijn kind hebben voor VWO

Schrijf een reactie