Moet je doen: minute to win it

| 25 juli 2017

Thuisinonderwijs.nl brengt ook deze vakantieperiode volop zomer-inspiratie in de rubriek Moet je doen! Vandaag aflevering 5: Minute to win it.

Maffe spelletjes die 1 minuut duren

Natuurlijk wil je best een spelletje spelen met je kind, maar om nou elke dag urenlang te gaan zitten Monopoly spelen…
Voor de korte spelletjes van Minute to win it kun je echter vast wel even tijd vrijmaken. Minute to win it is een Amerikaans tv-programma dat een paar geleden in een Nederlandse versie werd uitgezonden door RTL4. Het zijn korte, maffe uitdagingen die 1 minuut duren en waarvoor je alleen maar huis-tuin-en-keuken dingen nodig hebt. Leuk als spelletje tussendoor, of houd deze vakantie je eigen Minute to win it -competitie met het hele gezin of met de andere campinggasten!

Welke spelletjes zijn er bij Minute to win it?

Er zijn honderden verschillende spelletjes die geschikt zijn voor Minute to win it. Sommige ken je misschien wel van kinderfeestjes, zoals M&M’s van het ene naar het ander bord overbrengen met een rietje of pingpongballetjes opvangen met een emmer die je op je hoofd houdt.

pinterest minute to win itAndere spelletjes zijn minder bekend (maar overigens ook allemaal heel geschikt voor kinderfeestjes!). Bijvoorbeeld het spelletje waarbij je binnen één minuut een piramide moet bouwen van 36 plastic bekertjes én weer afbreken. Of met een stappenteller om je hoofd binnen een minuut zo vaak knikken dat er na 60 seconden 125 ‘stappen’ op de teller staan. Of met een plantenspuit een ballon in een vuilnisbak spuiten.

Op de website van RTL kun je Nederlandse beschrijvingen (en filmpes) vinden van Minute to win it– spelletjes. Op YouTube vind je een heleboel filmpjes ter inspiratie als je zoekt op Minute tot win it. En ook op Pinterest staan geweldige verzamelingen, zoals hier.

Zomer 2017: Moet je doen!

Hieronder vind je alle eerder verschenen artikelen van Moet je doen!

Moet je doen: coderen en programmeren

Moet je doen: naar buiten!

Moet je doen: creatief

Moet je doen: breinbrekers

Beeld: Pinterest

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , ,

Categorie: Moet je doen!

Reageren niet mogelijk.