Natuurquizboek, triviant in boekvorm

| 19 juli 2013 | Reacties (0)

Zomervakantie, lekker naar buiten, de natuur in. Maar hoe vaak trekt je normaal gesproken met je kinderen de natuur in? Een kikker zien springen, een hommel horen zoemen, een moddertaartje bakken – hoe vaak komt het voor? Voor veel kinderen is buiten zijn een uitzondering. En dat terwijl er buiten oneindig veel te beleven is in de natuur.

Natuurtriviant in boekvorm

Natuurquizboek, 1000 vragen voor het hele gezin. (Auteur: Jan Pedersen. Uitgever: Tirion Natuur. ISBN: 9789052109084. € 24,95. Vanaf 10 september in de (online) boekwinkel.)

Het Natuurquizboek is een leuke manier om de natuur je huis en je gezin binnen te halen. Het is natuurtriviant in boekvorm. Het rijk geïllustreerde quizboek met 1000 vragen biedt een mooie mix van kennis en plezier. Het boek staat vol met zowel leuke als informatieve vragen, zoals: wat hebben een giraf en een eland met elkaar gemeen? De vragen hebben vier mogelijke antwoorden en behandelen dieren, planten en de natuur uit Nederland en de rest van de wereld.

De vragen beantwoord je op een speciale minicomputer, die ook de score bijhoudt. Het Natuurquizboek is zo een boek en een spel tegelijkertijd.

Het Natuurquizboek is gemaakt in samenwerking met IVN, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, en ligt vanaf 10 september in de boekwinkel.

Klik hier om een inkijkexemplaar van het boek te bekijken.

Win het Natuurquizboek !

Wil jij het Natuurquizboek winnen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Thuisinonderwijs.nl. Doe dat vóór 15 september en maak kans op een van de drie exemplaren die wij verloten onder onze abonnees.

Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Beeld: Tirion

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Boeken, Natuur- en techniek

Schrijf een reactie