Nederlands kind is het gelukkigst

| 10 april 2013 | Reacties (0)

Nergens ter wereld zijn kinderen zo gelukkig als in Nederland.  Dat blijkt uit een rapport over kinderwelzijn van Unicef. Op onderwijs scoort Nederland zelfs het hoogste ter wereld. Het is niet de eerste keer dat ons land zo hoog staat. Vijf jaar geleden was Nederland ook al lijstaanvoerder wat betreft kindergeluk.

95 Procent van de kinderen is tevreden

Ons land scoort het beste van alle landen op het gebied van materieel welzijn, onderwijs en gedrag. Nederlandse kinderen staan op de vierde plaats waar het gaat om huisvesting en een vijfde plek wat betreft gezondheid en veiligheid. Volgens Unicef gaf maar lieft 95 procent van de Nederlandse kinderen zelf aan ook tevreden te zijn over hun leven. Wel pesten en vechten Nederlandse kinderen veel.

Crisis nog niet meegewogen in onderzoek

De top van de lijst wordt gedomineerd door de kleinere Noord-Europese landen, respectievelijk Nederland, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Griekenland en de Verenigde Staten scoren extreem laag. Er blijkt geen relatie te zijn tussen de hoogte van het nationaal inkomen en hoe het met kinderen gaat. Tsjechië bijvoorbeeld neemt een hogere plaats in op de ranglijst dan een aantal rijkere landen. Unicef zegt dat de meeste cijfers die gebruikt zijn in het onderzoek dateren uit 2009 en 2010. De gevolgen van de crisis voor het welzijn van kinderen zijn daardoor nog niet goed te zien in dit rapport.

Top-10 gelukkige kinderen

  1. Nederland
  2. Noorwegen
  3. IJsland
  4. Finland
  5. Zweden
  6. Duitsland
  7. Luxemburg
  8. Zwitersland
  9. België
  10. Ierland

Beeld: stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , ,

Categorie: Nieuws

Schrijf een reactie