Oudere moeder goed voor taalontwikkeling

| 22 augustus 2012 | Reacties (0)

Ben je moeder en heb jij pas op latere leeftijd kinderen gekregen? Dan ben je ongetwijfeld veel gewaarschuwd voor de risico’s van zwanger worden op latere leeftijd. Maar wist je dat het voor je kind voordelen heeft om een oudere moeder te hebben?

Kinderen van oudere moeders hebben namelijk een betere taalontwikkeling en zijn over het algemeen gezonder dan kinderen van jongere moeders. Ook hebben kinderen van oudere moeders minder gedragsproblemen en minder sociaal-emotionele problemen.

Dat blijkt uit diverse internationale wetenschappelijke onderzoeken. Onderzoekers van de Universiteit van Londen hebben in 2012 vastgesteld dat kinderen van oudere moeders minder vaak worden opgenomen in het ziekenhuis, minder ongelukken hebben, een betere taalontwikkeling hebben en minder problemen ondervinden op sociaal en emotioneel gebied. Bij het onderzoek werden de gegevens geanalyseerd van meer dan 78.000 Britse kinderen, met moeders tussen de 13 en 57 jaar.

De onderzoekers verklaren de verschillen met het gegeven dat oudere moeders vaak meer opleiding genoten hebben, hogere inkomens hebben en vaker getrouwd zijn – factoren die van belang zijn voor het welzijn van kinderen. Onderzoeken in Zweden en Denemarken hadden vergelijkbare uitkomsten.

Beeld: stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , ,

Categorie: HvT, Nieuws, Ontwikkeling

Schrijf een reactie