Ouders niet gerust op passend onderwijs

| 30 april 2014 | Reacties (0)

Zeventig procent van de ouders vreest dat leraren niet zijn toegerust om een kind met een beperking in een reguliere klas les te geven. Bovendien vreest 61 procent van de ouders dat hun kind minder aandacht krijgt als er meer kinderen met een beperking in de klas komen. Dat blijkt uit onderzoek van het NCRV-programma Altijd Wat, uitgevoerd door onderzoeksbureau Centron.

Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek heeft Balans, de oudervereniging van kinderen met een leer- of gedragsstoornis, een brandbrief geschreven aan staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. Balans roept de staatssecretaris op om maatregelen te nemen om het vertrouwen in passend onderwijs van ouders en leerkrachten te vergroten.

Passend onderwijs na de zomervakantie ingevoerd

Met ingang van volgend schooljaar geldt de Wet passend onderwijs. Kinderen met een handicap, gedragsprobleem of leerachterstand blijven zoveel mogelijk op gewone scholen, waar ze extra begeleiding kunnen krijgen. Alleen kinderen die het ‘echt nodig’ hebben, gaan dan nog naar het speciaal onderwijs.

Beeld: stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , ,

Categorie: Leerproblemen, Nieuws, Ouders en school

Schrijf een reactie