Picknick met taart, een app om te smullen

| 11 januari 2013 | Reacties (0)

Alsof je met je neus in de slagroom valt. Zo voelt de onlangs verschenen iPad-app van Picknick met Taart. Net als de gelijknamige tv-serie weet de app de woordenloze ontdekkingstocht uit het populaire prentenboek van Thé Tjong-Khing op een heerlijke manier tot leven te brengen.

In het boek Picknick met Taart,  inmiddels verschenen in 13 landen, vertelt Thé Tjong-Khing zonder één woord te gebruiken een schitterend humoristisch beeldverhaal vol plots en subplots. Door verschillende personages te volgen, zie je het verhaal vanuit meerdere perspectieven. Kinderen (én volwassenen) blijven kijken en ontdekken. Ze komen erachter welke karakters de personages hebben en zien hun emoties. Ze kunnen letterlijk uren in het boek ronddwalen en nog het gevoel hebben dat ze niet alles hebben gezien.

Help Vosje een taart bakken

In de interactieve iPad-app Picknick met Taart mag je kind zelf rondstruinen tussen de dieren in de wereld van Thé Tjong-Khing. Vosje wil graag een taart bakken, maar alle ingrediënten zijn gestolen. De speler moet Vosje helpen om alle ingrediënten terug te winnen van slechteriken Hagedis en Kikker. Daarvoor moet hij Kikker en Hagedis met een katapult, de Slingmatic 2000, door de lucht slingeren, een achtervolging met vogels tot een goed einde brengen en een waterballonnenmachine besturen om Hagedis en Kikker met waterballonnen te bekogelen.

Wanneer het gelukt is voldoende ingrediënten te verzamelen kan je zoon of dochter samen met Vosje een heerlijke taart bakken. Als kers op de taart kan hij of zij dan een foto maken van zichzelf met Vosje en de taart. Om die reden is de app alleen geschikt voor iPad2+, waarin een camera zit. In de app zit ook nog een recept voor een taart verborgen.

De app is duidelijk met liefde gemaakt.  Het geheel is tekstloos en daardoor ook al geschikt voor jonge kleuters. Ook oudere kinderen zullen er echter veel plezier aan beleven. De app kost € 0,89 en is verkrijgbaar in de App Store.

Wil je meer informatie, kijk dan op www.picknickmettaart.nl .

Website Picknick met Taart

Naast de app Picknick met Taart is ook de gelijknamige website Picknick met Taart een aanrader. De website vormt een interactieve verhaal wereld waar kinderen samen met de dieren het avontuur rond de verdwenen taarten kunnen beleven. Terwijl ze naar de verhaaltjes kijken kunnen ze van personage naar personage springen en wisselen van perspectief. Kinderen kunnen bijvoorbeeld het verhaal bekijken door de ogen van de ratjes wanneer ze beschuldigd worden van het stelen van de taarten en dan snel wisselen naar het perspectief van Hagedis en Kikker om te zien hoe zij ondertussen de taarten stelen.

Verder biedt de site kleurplaten, wallpapers en een taartrecept. Op een aparte pagina voor ouders vind je leuke tips over hoe je Picknick met Taart als aanknopingspunt kunt gebruiken om met je kind te praten over emoties.

 

Beeld: Picknick met taart, Lannoo

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , ,

Categorie: Web & app

Schrijf een reactie