Rekenen oefenen voor de Cito-toets

| 30 december 2011 | Reacties (4)

Begin februari moeten leerlingen in groep 8 eraan geloven. De jaarlijkse Cito-toets staat voor de deur. Uitgeverij Zwijsen plaatst vanaf 9 januari elke dag nieuwe rekenopdrachten online. Deze zijn te vinden via de speciale citotrainer of via de Facebook-pagina ZwijsenRekent. Op de Facebook is ook een ‘rekenpanel’ bereikbaar zijn voor tips, adviezen en vragen.

Zelfvertrouwen opbouwen voor de Cito-toets

“De Cito-toets is een spannend moment voor leerlingen in groep 8. We komen met de trainer om leerlingen en leerkrachten extra met de rekenstof te laten oefenen zodat ze zelfverzekerd aan de toets beginnen. En via de Facebook-pagina dus ook nog eens op een interactieve manier”, legt Marike Verschoor uit, fondseditor rekenen bij Uitgeverij Zwijsen.

Basisstof rekenen oefenen

Voorbeeldopgave Cito-toets. Bron: Cito-eindtoets voor ouders

De opdrachten die op internet beschikbaar komen zijn er op gericht om de basisstof te kunnen oefenen en herhalen. Ze kunnen zowel klassikaal als individueel gemaakt worden. Daarnaast zijn ze onafhankelijk van de rekenmethode die in de klas wordt gebruikt en dus voor iedereen toegankelijk. Ze bieden dus ook prima oefenstof om thuis mee aan de slag te gaan, als je kind baat heeft bij wat extra oefening.

Vraagbaak voor rekenvragen

Op de Facebook-pagina wordt dagelijks aan het eind van de ochtend het antwoord op de vraag van de dag gegeven. Ouders en leerkrachten kunnen de hele week hun vragen indienen via Facebook, maar ook via het gelijknamige Twitter-account. Deze vragen worden elke maandag beantwoord door een rekenpanel. Naast tips worden via de sociale media ook video´s, foto´s en andere nuttige informatie verspreid.

Lees ook:

Beter rekenen door sommen in de mail

 

Wanneer is de Cito-toets voor groep 8?

De Cito-eindtoets in groep 8 wordt jaarlijks in februari gehouden. De data van 2012 zijn dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 februari.

Beeld: Cito-eindtoets voor ouders

Gerelateerde artikelen:

Tags: ,

Categorie: Groep 7-8, Rekenen, Thuis

Reacties (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Je moeder schreef:

  Komt er ook informatie over de CITO VAS toetsen voor het voorgezet onderwijs? 😛 Voor brrugklassers/tweedeklassers.

  • redactie schreef:

   Helaas, voorlopig niet. Thuisinonderwijs.nl richt zich op ouders van kinderen in het basisonderwijs. Wellicht gaan we dat ooit nog eens uitbreiden naar het voortgezet onderwijs, maar dat is verre toekomstmuziek.

 2. lili schreef:

  cito is moeilijkk !!!!

 3. yasmina schreef:

  cito is stom zeg!!!!!

Schrijf een reactie