Schooltv-filmpjes via Beeldbank-app

| 1 oktober 2012

Bij veel kinderen zijn ze een hit: een filmpjes van Schooltv. Thuis nog eens terugkijken wat ze op school hebben gezien, of struinend door de beeldbank van Schooltv nieuwe onderwerpen ontdekken. Sinds kort kan dat niet alleen via de site van Schooltv, maar is er ook speciale app. Leuk voor op de achterbank of in de wachtkamer bij de tandarts.

De app is gratis en is beschikbaar voor in zowel de Appstore (iPod, iPhone, iPad) als Google Play (Android-telefoons en -tablets). Na installatie zijn de Schooltv-filmpjes beschikbaar in een omgeving zonder veel toeters en bellen, vergelijkbaar met de presentatie op de website.

De filmpjes (meer dan 10.000!) zijn afkomstig uit het Klokhuis, Sesamstraat, Huisje Boompje Beestje, Clipphanger, In de Klas en andere programma’s.

Ze zijn ingedeeld op leeftijd: 0-4 jaar, 5-6 jaar, 7-8 jaar, 9-12 jaar, 13-15 jaar en 16-18 jaar, maar ook doorzoekbaar per vak of programma. Op de beginpagina staan de nieuwste video’s, die vaak aansluiten bij de actualiteit.

Handig is ook de zoekfunctie. Zit je bijvoorbeeld met je kind in de wachtkamer van de tandarts omdat er een gaatje gevuld moet worden of de kiezen moeten worden geseald? Zoek op ‘tandarts’ en je krijgt een overzicht van de filmpjes die daarover gaan. Voor zenuwachtige kleuters is het filmpje van Flip de Beer bij de tandarts dan weer een aanrader.

Zijn er filmpjes die je kind heel graag wil terugzien (bijvoorbeeld prentenboeken voor peuters of kleuters)? Dan kun je die markeren als ‘favoriet’; ze zijn dan in een apart overzichtje snel terug te vinden. Hiervoor moet je wel een Schooltv-account aanmaken en ingelogd zijn. Binnen je eigen account kun je ook afspeellijsten maken.

Beeld: Schooltv-app

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: HvT, Web & app

Reageren niet mogelijk.