Spelletjes maken de tafels leuk

| 23 maart 2015 | Reacties (0)

Moet jouw kind de tafels leren? Grote kans dat thuis oefenen niet zijn of haar favoriete bezigheid is. Tafels leren is vaak een kwestie van stampen. En als het niet lukt: stampvoeten, huilen, of het hoofd in de schoot werpen (je kind dan, jij niet hopelijk). Gelukkig zijn tafels een soort omgekeerde Belastingdienst: makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker. Er zijn ontzettend veel leuke spelletjes om tafels oefenen nét een beetje aantrekkelijker maken.

Bingo, memory, ganzenborden

ganzenbordTafelbingo, tafelmemory – zet het woordje ‘tafel’ ervoor en veel bekende spelletjes blijken geschikt om zich te laten ombouwen tot tafelleerspel. Bij tafelbingo maak je kaarten met de uitkomsten en stop je de tafelsommen in een bak, waar je ze één voor één uithaalt. Het is leuker om het met meer personen te spelen, dus laat oudere broers of zussen vooral ook meedoen. Kunnen zij hun tafelkennis ook weer een beetje opfrissen.

Bij tafelmemory maak je paren met op het ene kaartje de tafelsom en op het andere de uitkomst. Bij tafelganzenborden (of een ander bordspel) speel je het normale spel, maar in plaats van de ogen van de twee dobbelstenen bij elkaar op te tellen, vermenigvuldig je ze.

Het voordeel van dit soort spelletjes boven spelletjes op de computer of tablet: je doet ze samen met je kind. Zo wordt tafels oefenen nog gezellig ook.

Lees ook de overige artikelen in dit dossier:

 

Beeld: Thuisinonderwijs.nl

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , ,

Categorie: Groep 3-4, Groep 5-6, HvT, Rekenen

Schrijf een reactie