Squla lanceert app tegen vakantieterugval

| 3 juli 2012 | Reacties (0)

Wat is de hoofdstad van Italië? Hoe spel je het ‘dure woord’ voor stoep? Hoe lang duurt een vlucht naar Parijs? Aan het begin van de zomervakantieperiode heeft online oefenprogramma Squla het ‘Zomervakantiespel’ gelanceerd, een gratis educatieve iPad App.  Het spel bevat 1050 quizvragen in alle vakken over de top 5 vakantielanden Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

squla vakantiebordspel

Squla ontwikkelde een vakantie-app om een ‘niveaudip’ te voorkomen.

Weg met de ‘zomerdip’

Squla lanceert de educatieve App ook om aandacht te vragen voor het fenomeen ‘zomerdip’, waarover Thuisinonderwijs.nl onlangs publiceerde . Uit een peiling onder ruim 300 basisschoolleerkrachten blijkt dat 92% van hen na de zomervakantie bij een groot aantal leerlingen terugval in het niveau ziet. Met name in rekenen, spelling en lezen presteren de kinderen aan het begin van het nieuwe schooljaar minder goed dan aan het eind van het vorige schooljaar.

Om de ‘zomerdip’ te voorkomen, raden leerkrachten ouders aan om de lesstof met hun kroost te blijven oefenen. Squla-oprichter André Haardt: “Leren stopt niet na schooltijd. De online mogelijkheden voor kinderen om op een leuke en motiverende manier door te leren zijn enorm. Daar staan we voor. Met het nieuwe Zomervakantiespel kan dat nu ook met het hele gezin.”

Zomerse variant

Het Zomervakantiespel is een vrolijke, zomerse variant op het eerder beschreven familiebordspel van Squla. De quizvragen brengen je helemaal in vakantiesferen. Ze testen je kennis over de vakantielanden, maar er komen ook taal- en rekenvraagstukken voorbij. Het Zomervakantiespel tovert de iPad om in een bordspel, dat door maximaal zes spelers gespeeld kan worden. Iedere speler krijgt vragen op zijn eigen niveau (van groep 4 tot en met volwassene), waardoor dit een perfecte app is om met het hele gezin te spelen. Eenmaal gedownload is de app offline te spelen.

Wat is Squla?

Oprichter André Haardt lanceerde Squla in 2010 met een team van onderwijs- en online gamespecialisten. Squla is ‘een online oefenprogramma waar leren en spelen hand in hand gaan’, zoals de website het omschrijft. Het is geschikt voor groep 4 tot en met 8 en de brugklas. Na de zomer is Squla ook beschikbaar voor kinderen uit groep 1 t/m 3. Alle vakken komen aan bod, van rekenen tot taal, van Engels tot topografie. Dit oefenprogramma is niet gratis. Squla telt inmiddels zo’n 25.000 leden.

Beeld: Squla

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Web & app

Schrijf een reactie