Steeds meer ouders negeren vakantieregels

| 26 juni 2012 | Reacties (0)

Het aantal ouders dat de schoolvakantieregels aan zijn laars lapt, stijgt. Bijna 6500 ouders hielden hun kind vorig schooljaar thuis of vertrokken eerder naar hun vakantieoord dan de officiële start van de vakantie, zo meldt het ministerie van Onderwijs. Dat is tien procent meer dan het schooljaar ervoor. Het ministerie van Onderwijs zet vanaf vandaag social media in om ouders te informeren.

Een dag eerder vertrekken omdat de vliegtickets dan goedkoper zijn of om de files te mijden, het klinkt aanlokkelijk. Maar het mag niet. Er is sprake van zogenaamd luxeverzuim als een leerling buiten de schoolvakanties zonder toestemming en uit eigen belang van ouders of jongere niet in de klas zit. Bij luxeverzuim kunnen ouders worden vervolgd en/of een geldboete krijgen. Deze boete kan oplopen tot € 3.900.

‘Ouders hebben voorbeeldfunctie’

“Elk kind moet het schooljaar netjes afmaken. Ouders hebben daarin een belangrijke voorbeeldfunctie. We gaan ouders nog beter informeren over wat wel en niet is toegestaan”, aldus minister Van Bijsterveldt van Onderwijs. Voor Van Bijsterveldt is terugdringing van schoolverzuim een belangrijk speerpunt.

Meer weten? Lees dan:

  • Op vakantie buiten de schoolvakantie: wanneer mag het wél? Klik hier
  • Ouders nemen boete spijbelen voor lief. Klik hier
  • Vuistregels voor extra verlof aanvragen. Klik hier

Zomervakantie 2012 (basisscholen)

regio Zuid: 30 juni – 12 augustus
regio Midden: 7 juli – 19 augustus
regio Noord: 21 juli – 2 september

Ouders die vragen hebben over de leerplicht kunnen die via Twitter (@MinOCW) of via Facebook (www.facebook.com/ministerieocw) stellen aan het ministerie van onderwijs.

Beeld: stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , ,

Categorie: Nieuws, Praktische zaken

Schrijf een reactie