Test: wat is de beste bakfiets voor ouders?

| 8 oktober 2013 | Reacties (2)

Een bakfiets is een ideaal vervoermiddel om de kinderen naar school te brengen en voor de dagelijkse boodschappen. Maar welke bakfiets is nou eigenlijk het beste? Samen met ouders en kinderen testte de Fietsersbond negen bakfietsen, waarvan vier elektrisch bakfietsen. Handig voor als je overweegt een bakfiets te kopen.

Beste gewone bakfiets: Bakfiets.nl

Bakfietsen lijken misschien wat groot en lomp, maar ze rijden vrijwel net zo lekker op als een gewone fiets, zo blijkt uit de test. De beste koop is de bakfiets van Bakfiets.nl, die verkrijgbaar is in twee formaten (voor vervoer tot 4 kinderen). Zowel de ouders als de tester van de Fietserbond konden aan deze bakfiets eigenlijk geen minpunten ontdekken. Ze zagen wel een groot pluspunt: een gebruiksvriendelijke standaard die – belangrijk voor moeders – ook op schoenen met hakken goed te bedienen is.

Een goed bedienbare standaard is belangrijk bij bakfietsen. Ook tijdens de testdag bleek dat ouders het lastig vinden om hun zwaar beladen bakfiets op de standaard te zetten. ‘Bakfiets.nl heeft goed naar zijn klanten geluisterd en een brede standaard ontwikkeld waar de ouders enthousiast over zijn’, aldus de Fietsersbond. ‘Deze bakfiets is inmiddels een classic’.

Beste e-bakfiets: Urban Arrow

Het jonge merk Urban Arrow is volgens de ouders en de Fietersbond de beste koop in de categorie bakfietsen met trapondersteuning (e-bakfiets). Deze bakfiets is laag van gewicht, waardoor hij goed handelbaar is. Ook een heuvel, hoge brug of viaduct fiets je met deze bakfiets gemakkelijk op. De standaard van de Urban Arrow beviel eveneens goed.

Een derde tot de helft van alle nieuw verkochte bakfietsen heeft trapondersteuning. Dat zo’n extra duwtje welkom is bij ouders, ligt voor de hand: met kinderen in de bak moet je al snel zo’n vijftig kilo wegtrappen.

Wat zeggen de ouders over de geteste bakfietsen?

Bekijk het filmpje:
[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=n8mNMgbQ59o&feature=share&list=UUmC1QO89UU3yL5qZcDhSDEg” width=”400″]

 

Woord ‘bakfiets’ ook in Engels en Duits

De bakfiets is een waar exportsucces. De winnaars van de test – Bakfiets.nl en Urban Arrow – verkopen het grootste deel van hun productie inmiddels over de grens. ‘Het is het jongste Nederlandse woord dat de wereld over gaat. Zelfs Amerikanen en Duitsers hebben het over een bakfiets’, zegt Jan Rijkeboer van Bakfiets.nl.

(Foto’s: Fietersbond, Maarten Hartman)

Beeld: Fietsersbond/Maarten Hartman, Fietsersbond, Maarten Hartman

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , , ,

Categorie: Praktische zaken, Thuis

Schrijf een reactie