Tip: Veilig filmpjes kijken op KinderTube

| 19 december 2013 | Reacties (0)

Iedere ouder kent het probleem. Je laat je kinderen filmpjes kijken op YouTube en ineens kijken ze naar materiaal dat absoluut niet geschikt is voor kinderogen. Hoor je ineens ranzige persiflages op de Teletubbies van de bank komen, of zingt je kind een grove tekst mee op de melodie van een bekende kinderliedje… Met KinderTube behoort dat tot de verleden tijd. Na de website Kindertube.nl is er nu ook een gratis app.

kindertubeWat is KinderTube?

KinderTube.nl is gemaakt voor peuters en kleuters zodat zij op een gemakkelijke manier kinderfilmpjes kunnen kijken. De makers, zelf ouders van jonge kinderen, hebben KinderTube eerst beschikbaar gesteld als website, maar sinds kort is er ook een gratis app beschikbaar voor Android, iPhone of iPad. Op kinderTube staan duizenden kinderfilmpjes waaronder Jokie, K3, Hoelahoep, Sesamstraat, Bobo, Het zandkasteel, Bumba, Bob de Bouwer, Plop en nog veel meer. Elke dag worden er nieuwe kinderfilmpjes toegevoegd, die van tevoren worden gescreend op kindvriendelijkheid.

Leuk is ook de categorie met oud materiaal, waarin je kinderseries uit je eigen jeugd met je kind kunt terugkijken.

Simpel te bedienen voor kleine kinderen

Net als de website is de nieuwe ook simpel te bedienen voor kleuters en peuters. Er wordt geen tekst gebruikt; categorieën en kinderfilmpjes worden via een plaatje afgebeeld. Kinderen kunnen op een plaatje klikken om een kinderfilmpje af te spelen.

Terecht een hit

Sinds KinderTube op 9 december als app is gelanceerd, is de app een grote hit. De KinderTube app stond al snel op plek 7 van meest gedownloade apps voor kinderen in de Itunes App Store. De app gaat daarmee het succes van de site achterna (na een maand al 17.000 bezoekers per dag). De populariteit van KinderTube is volkomen terecht. Dit is een app die precies biedt wat je als ouder van jonge kinderen wilt hebben:

  • gegarandeerd geschikt voor kinderen
  • geen reclame
  • geen in-app aankopen
  • geen links naar buiten de app
  • verrassende selectie kinderfilmpjes, die je in het grote YouTube-oerwoud veel lastiger kunt vinden
  • gratis

Beeld: Kindertube

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , ,

Categorie: Groep 1-2, Web & app

Schrijf een reactie