Wat leert je kind dit schooljaar?

| 22 augustus 2015 | Reacties (0)

Wat gaat je kind dit schooljaar allemaal leren? Hoe zit het met tafels in groep 4, of staartdelingen in groep 7? Wat wordt er van kleuters verwacht in groep 1 en 2? Wij hebben de leerstof per groep ondergebracht in een handig overzicht.

2015-2016 Wat leert je kind dit schooljaar overzicht per groep

Dit leert je kind in groep 1
Dit leert je kind in groep 2
Dit leert je kind in groep 3
Dit leert je kind in groep 4
Dit leert je kind in groep 5
Dit leert je kind in groep 6
Dit leert je kind in groep 7
Dit leert je kind in groep 8

Geen wettelijke richtlijnen per groep

Anders dan vaak wordt gedacht, zijn er geen regels die exact vastleggen wat wordt geleerd in de acht afzonderlijke groepen van de basisschool. Er is geen wet die bepaalt tot hoever een kind aan het eind van groep 1 moet kunnen tellen, hoeveel letters een kleuter aan het eind van groep 2 moet kennen of dat je zoon of dochter in groep 4 de tafels leert en eind groep 6 ingewikkelde deelsommen moet kunnen maken.

Wel zijn er tussendoelen opgesteld voor het basisonderwijs. Die geven per twee groepen (groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8) richtlijnen per vak over hoe ver de kinderen ongeveer zouden moeten zijn om aan het eind van de acht jaar basisschool de einddoelen te behalen.

De overzichten die wij hebben opgesteld zijn een afgeleide van die tussendoelen en geven een globale indicatie van wat op de meeste scholen wordt gehanteerd of in de meest gebruikte lesmethodes gangbaar is. In de praktijk is de scheidslijn echter niet zo scherp als dit overzicht suggereert.

Klik hier voor de volledige, zeer gedetailleerde lijst met de officiële tussendoelen per twee groepen

Beeld: Thuisinonderwijs.nl/stock.xchng

Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Aardrijkskunde, Achtergrond, Engels, Geschiedenis, Groep 1-2, Groep 3-4, Groep 5-6, Groep 7-8, Groepen, Gymnastiek, Lezen, Natuur- en techniek, Rekenen, Schrijven, Taal, Verkeer, Wereldoriëntatie

Schrijf een reactie